2009. február 19., csütörtök

Gyászos napok füszerezve egy kis olvasással és hímzéssel

Éljük a mindennapjainkat. Ez a jellemző mondat, ami bennünket jellemez mostanában. Próbálom ezt az időszakot úgy túlélni, hogy olvasok. A temetésig, és még utána is pár napig nem tudtam szinte semmivel sem lekötni magam. Most már eljutottam odáig, hogy olvasok, filmet nézek és már vagy 4 napja varrok is. :) Majd mutatom, ha lesz valami haladás vele, mert még annyit mindig nem tudok hímezni időben, amennyit előtte. Kb. a Vacsoracsata végétől a Barátok kezdetéig megy a hímzés. Utána nem megy. De majd idővel. Jött helyette a filmnézés, amit már tudok úgy tenni, hogy kikapcsolom magam.
De az olvasás az más. Azt tudom művelni akár hajnalig is. :)
Az egyik Meg Cabot könyvet a Locsifecsi királynőt félretettem, és elővettem helyette a könyvtárból való Neveletlen hercegnőt.
Először olvastam a Neveletlen hercegnő naplója 7és 1/2-et. Azért ezt, mert a saját könyvtáramban csak a 6. részig van meg, a könyvtárban meg lecsaptam a többi részére. :)

"Miának nincs szerencséje a bulikkal, ezért hiába közeleg a nagy nap, nem akar szülinapi bulit tartani. Grandmere-nek viszont – szokás szerint – más elképzelése van a dolgokról: ô úgy véli, egyedül egy valóságshow különkiadása lehet méltó a hercegnő születésnapjának megünnepléséhez. Vagy inkább Lilly keze van a dologban?
Vajon meg tudja-e torpedózni Mia Grandmere tervét? És ha igen, mit szólnak majd hozzá a barátai, akik a nagyszabású terv szerint mind Genoviába utaztak volna az uralkodói különgépen egy olyan luxushétvégére, amitől maga Paris Hilton is elsárgulna az irigységtől? Mia viszont csak egyetlen dologra vágyik: egy estére kettesben Michaellal. Megkapja-e a szülinapos hercegnő, amit szeretne?"

A következő a Neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4 volt.
"Mit is jelent a Valentin-nap általában egy lánynak, akit szeret egy fiú? Azt, hogy a barátja csokit, virágot vagy egyéb aranyos ajándékot vesz neki, esetleg képeslapot vagy szerelmes levelet küld, esetleg egy különlegesen romantikus randira hívja. Csakhogy Michael – Lillyvel egyetemben – utálja a Valentin-napot, mivel szerinte az nem más, mint a
kereskedők „gátlástalan profithajhászásának újabb eszköze”. Mia a lelke mélyén nagyon is szeretne Valentin-napon édes kettesben romantikázni, de vajon Michael hajlandó lesz-e sutba dobni az elveit, csak azért, hogy Mia vágya teljesüljön?"

És, amire lecseréltem a Locsifecsi királynőt a 8. része a sorozatnak. Megjelent már a 9. része is, sajnos a könyvtárban nem volt bent, pénzem most nincsen rá, de barátnőmnek megvan. Már csak ki kell várnom mikor jön haza. :)

" Mia végre, valahára tizenegyedikes lett. Végre, valahára megszabadult a diákönkormányzati elnökség nyűgétől. Akkor hát mi a baj? Mi az, ami végzetesen elromlik? Ha egyszer szerencsésen átvészelte a matekot (geometriával súlyosbítva) bukás nélkül, most jön a kémia? És az ég szerelmére, hogy jut Lilly eszébe, hogy újfent elnöknek jelölje?De mindez semmi Michael bejelentéséhez képest... Michael ugyanis egy évre Japánba utazik!"



Eddig nagyon tetszik, teljesen más, mint az eddig kötetek. Itt már egy kis magánéleti problémái is megjelennek a hercegnőnek a szerelmével, és így lehet érezni, hogy mindennapi emberi problémák is vannak benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, hogy elnéztél hozzám, annak pedig mégjobban, ha üzenetet is hagysz!

Manci, a manó

Még egy karácsonyi ajándékkal vagyok adós, de itt van Manci a manó, aki Barátnémnak készült a karácsonyi csomag mellé kísérőnek. Mikor meglá...