2008. december 11., csütörtök

2008. november 29 - Új tervek és egy fontos kérdés


És végre megszületett a nagy elképzelésem.
Ez lenne az, ez a SAL, amivel már akkor szemeztem, amikor elkezdték a lányok, és a tervező rakosgatta fel a mitákat az oldalára. Akkor nem valósult meg, most viszont nagyon szeretném. :))) Lenne is hozzá rögtön két kérdésem.
1. Hímzővászonra szeretném csinálni, mert már elegem van az aidából, és szeretnék egy kis újdonságot is magamnak. Szerintetek a Panama homok színű (1cm/9 szál, 22 count) megfelel ennek? Nagyon analfabéta vagyok még ebben a témában, bármilyen tanácsot szívesen fogadok. :)))
2. Ismeritek a 'kézimunkaház' oldalt? Van már velük tapasztalatotok? Érdemes innen rendelni? És tényleg érdemes előlre utalással fizetni nekik?

3 megjegyzés:

  1. Szerintem ez a panama nem elég sűrű... A 14-es aidának a 28-as vászon felel meg, ami 11 szál/cm. Ez annál ritkább, vagyis egyrészt bazi nagy x-eid lesznek, másrészt 2 fonalszál nem fogja fedni...
    Ha eddig főleg 14-es aidára dolgoztál, érdemes lenne 28-as vagy 32-es vásznat próbálnod. Szerintem :)
    És boldog szülinapot!!

    VálaszTörlés
  2. 2. a kézimunkaházat nem ismerem.
    Ha anyagot rendelek, akkor vagy www.uparna.hu vagy www.tuvarazs.hu
    Egyéb helyekről külföldről.
    Ha Pesten élsz vagy jársz, érdemes még elnézned talán az éva kézimunkába (Campona, westend és Ipar u.2.), nekik is elég sokféle vásznuk van, sima hímzővászontól a lenig, de a webáruházakban sokkal szebbek is akadnak ;)

    VálaszTörlés
  3. Nina: Köszönöm a jótanácsokat. :) Már megvan az anyag, meg a fonal is, lassan alakulóban van a január, holnap mutizom. Az anyagot nem tudom, hogy milyen, de ha felrakom, akkor biztosan tudsz majd nekem segítni, hogy milyen. Teljesen más, mint az aida, sokkal jobb rá hímezni, 2 szállal hímzem. Lehet teljesen megunom az aidát, és átváltok erre.

    Boldog szülinapot neked is! :)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy elnéztél hozzám, annak pedig mégjobban, ha üzenetet is hagysz!

Manci, a manó

Még egy karácsonyi ajándékkal vagyok adós, de itt van Manci a manó, aki Barátnémnak készült a karácsonyi csomag mellé kísérőnek. Mikor meglá...